Pripravnici Fakulteta za političke nauke i međunarodne odnose Sarajevske škole za nauku i tehnologiju posjetili Sud BiH

05.04.2024, 15:14

Sud Bosne i Hercegovine je 5. aprila 2024. ugostio grupu studenata Fakulteta za političke nauke i međunarodne odnose Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (Sarajevo School for Science and Technology).

U okviru posjete Sudu BiH pripravnicima je predstavnica Odjela za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom prezentovala važnost dvosmjerne komunikacije s javnošću i medijima te načinima na koji Sud BiH isto i ostvaruje. Pripravnici su imali priliku razgovarati i s pravnim savjetnikom u Pravnom odjeljenju Suda Bosne i Hercegovine, koji ih je upoznao sa organizacijom, nadležnostima i općenito radom Suda. Također, posjeti je prisustvovala i predstavnica Odjeljenja za podršku svjedocima Suda BiH, koja je pripravnike upoznala s načinom rada i unutrašnjom organizacijom tima za podršku svjedocima i specifičnostima postupanja sa svjedocima koji pristupaju u Sud Bosne i Hercegovine.

Posjetioci su iskazali veliku zainteresiranost i želju da saznaju više o Sudu Bosne i Hercegovine, a na kraju posjete su izrazili zahvalnost na omogućavanju posjete Sudu BiH kao i korisnim informacijama koje su ovom prilikom dobili.


Galerije

Pripravnici Fakulteta za političke nauke i međunarodne odnose SSST posjetili Sud BiH